Kamermuziekdag 2022/23

De kamermuziekdag geeft amateurs de gelegenheid om zelf, samen met andere amateurs en onder begeleiding van een professioneel docent klassieke kamermuziek in te studeren. Op advies van de meewerkende docenten wordt een selectie uit de ingestudeerde stukken gemaakt voor een speciaal concert in It Breahûs. We streven naar een concert van maximaal twee maal 45 minuten, met een pauze en een nazit.

Dit concert zal plaatsvinden op zaterdag 18 februari 2023, aanvang 15:00 uur.

Meedoen?

Iedere amateur musicus in de regio kan zich opgeven, individueel of met een bestaand ensemble. Opgeven gebeurt in twee stappen. Allereerst wordt individuele deelnemers – en bestaande ensembles die open staan voor uitbreiding – gevraagd om zich uiterlijk eind augustus 2022 op te geven, met opgave van wensen en mogelijkheden. Die gegevens delen we met alle deelnemers zodat iedereen in overleg met de docenten kan zoeken naar een passende combinatie. Het opgeven van bestaande en nieuw gevormde ensembles kan dan tot uiterlijk eind oktober 2022.

We vragen een eigen bijdrage van 25 euro per in ensemble geplaatste deelnemer. Elk ensemble krijgt twee tot vier uur les, afhankelijk van de grootte van het ensemble en de complexiteit van de muziek. Deze lessen worden door Muziek aan de Luts betaald. Daarnaast kan een ensemble uiteraard besluiten om voor eigen rekening extra lessen te nemen. Deelnemers mogen met meerdere ensembles mee doen, maar per ensemble-deelnemer dient 25 euro betaald te worden.

Opgeven of extra informatie aanvragen kan via: info@muziekaandeluts.nl

Geef daarbij aan welk instrument je bespeelt of welke zangstem je hebt, een indicatie van je niveau door middel van muziekschool diploma of de stukken die je speelt. En verder al je wensen met betrekking tot het samenspelen en de muziek.

Speciaal zijn alle amateur musici in de regio van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. In de pauze en na afloop is er ruime gelegenheid om onder het genot van een door de organisatie aangeboden hapje en een drankje kennis te maken met gelijkgestemden en docenten. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met anderen die graag een ensemble willen vormen en met docenten die ervaring hebben in het begeleiden van ensembles.

Kamermuziekdag 7 maart 2020

Op 7 maart 2020 werd om 14.30 uur de kamermuziekdag gehouden.
Na de eerdere kamermuziekdagen in het najaar van 2017 en 2018, was dit de derde editie er van. 8 verschillende ensembles presenteerden een interessant en divers programma.

Na afloop werd onder het genot van een consumptie nagepraat met het enthousiaste publiek.

Marin kwartet speelt Marin Marais