Programma 2021

Onder voorbehoud van mogelijke aanscherpingen van de Corona-maatregelen van het RIVM gaat dit laatste concert van het seizoen 2021 door met in achtneming van 1,5 m afstand en het invullen van een contactformulier.

Om voldoende afstand te kunnen houden is er slechts plaats voor ongeveer 70 personen.  De kans bestaat derhalve dat wij u de toegang moeten weigeren wegens plaatsgebrek. Het is beter als u zich van te voren aanmeld bij het secretariaat van Muziek aan de Luts: secretariaat@muziekaandeluts.nl. Vermeld in uw mail met hoeveel personen u wilt komen. Bij de ingang van de kerk zal u worden gevraagd een contactformulier in te vullen. Kom dus op tijd.

Vrijdag 24 september 20:30 uur     Leo van Doeselaar                

Om het seizoen waardig af te sluiten komt Leo van Doeselaar, professor aan de Universität der Künste in Berlijn, titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam, de Leidse Pieterskerk en van de Martinikerk te Groningen. Deze organist, pianist, fortepianist en liedbegeleider, een veelzijdig toetsenist die op elk beroemd orgel welkom is, komt ook graag op het Lohman orgel in It Breahûs spelen. Als organist van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging zal het thema van dit concert niet verbazen: Bach door de bril van anderen. Muziek van Bach, door anderen (tijdgenoten en huidige generatie organisten) aangepast aan orgel. Bijvoorbeeld een bewerking van de Chaconne voor viool solo door Gustav Leonhardt bewerkt voor klavecimbel en door van Doeselaar weer verder aangepast voor orgel.

Klik hier voor het programma en hier voor een uitgebreide biografie.

De volgende concerten werden dit seizoen geannuleerd:

  • Vrijdag 2 april: Sarah Kapustin en Roeland Jagers
  • Vrijdag 23 april: Christiaan van de Weij
  • Vrijdag 7 mei: Klassiek Collectief
  • Vrijdag 11 juni  20:30 uur: Harpisten Duo Dyade
  • Vrijdag 25 juni  20:30 uur: BRISK blokfluitkwartet
  • Vrijdag 16 juli  20:30 uur: Palle Jörgensen en Roel Praas

Alle ensembles hebben aangegeven het volgend seizoen weer graag mee te willen werken.