Programma 2021

De Corona maatregelen zoals vastgelegd en aangekondigd in het Scenario naar heropening samenleving van de Rijksoverheid laten het niet toe om voor 30 juni concerten te organiseren. Naar onze verwachting zullen in de daaropvolgende stappen (stap 4 en 5) zodanige voorwaarden worden gesteld aan de organisatie van concerten, dat wij besloten hebben de concerten in juni en juli te annuleren. De betrokken ensembles hebben gelukkig alle toegezegd volgend jaar graag naar Balk toe te komen. 

De volgende concerten zijn geannuleerd:

  • Vrijdag 2 april: Sarah Kapustin en Roeland Jagers
  • Vrijdag 23 april: Christiaan van de Weij
  • Vrijdag 7 mei: Klassiek Collectief
  • Vrijdag 11 juni  20:30 uur: Harpisten Duo Dyade
  • Vrijdag 25 juni  20:30 uur: BRISK blokfluitkwartet
  • Vrijdag 16 juli  20:30 uur: Palle Jörgensen en Roel Praas
Op het programma staan nu nog de concerten van:

Zondag 15 augustus  16:00 uur           TIHMS                                    

TIHMS Altijd verrassend

Muziek aan de Luts werkt ieder jaar samen met The International Holland Music Sessions in Bergen, Noord-Holland. Daar krijgt een keur aan internationaal talent masterclasses aangeboden en het resultaat daarvan wordt in een selectief aantal gelegenheden ten gehore gebracht. It Breahûs hoort daar al jaren bij. Het levert ons altijd een speciaal concert op met jong talent. Wie het dit jaar gaan worden is nog niet bekend, behalve dan dat het om een strijkkwartet gaat. Dit programma zal wat langer duren dan u van ons gewend bent en daarom een pauze hebben waarin we u een hapje en een drankje aanbieden. Een mooie gelegenheid om elkaar als publiek en vrienden van Muziek aan de Luts weer eens te spreken.

Vrijdag 10 september  20:30 uur       Apollo Ensemble       

Het Apollo Ensemble neemt deze keer de gedaante aan van een barok trio. Met David Rabinovich op de viool, Thomas Oltheten op fagot en dulciaan en Marion Boshuizen aan het klavecimbel en het eigen kistorgel. Het programma heet ‘Italië in volle bloei’ en biedt muziek uit de vroegbarok (17e eeuw) en de hoogbarok (18e eeuw). Oude werken dus, van Ortiz en Fontana, die wordt gezien als de uitvinder van de kamersonate. En minder oude werken van Vivaldi, Veracini en Galuppi. Maar ook een werk van Händel die een vier jaar lange studiereis maakte door Italië. Zo krijgt men een mooi beeld van de vele ontwikkelingen in die tijd, zoals de ontwikkeling van de sonatevorm en de emancipatie van de viool.

Vrijdag 1 oktober  20:30 uur     Leo van Doeselaar                

Om het seizoen waardig af te sluiten komt Leo van Doeselaar, professor aan de Universität der Künste in Berlijn, titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam, de Leidse Pieterskerk en van de Martinikerk te Groningen. Deze organist, pianist, fortepianist en liedbegeleider, een veelzijdig toetsenist die op elk beroemd orgel welkom is, komt ook graag op het Lohman orgel in It Breahûs spelen. Als organist van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging zal het thema van dit concert niet verbazen: Bach door de bril van anderen. Muziek van Bach, door anderen (tijdgenoten en huidige generatie organisten) aangepast aan orgel. Bijvoorbeeld een bewerking van de Chaconne voor viool solo door Gustav Leonhardt bewerkt voor klavecimbel en door van Doeselaar weer verder aangepast voor orgel.