Programma 2019

Alle concerten worden gehouden in It Breahûs aan de Van Swinderenstraat 6 te Balk

zondag 11 augustus  16.00 uur         TIHMS   Trépide String Quartet (Hongarije)

Muziek aan de Luts werkt ieder jaar samen met The International Holland Music Sessions in Bergen Noord Holland. Daar krijgt een keur aan internationaal talent masterclasses aangeboden en het resultaat daarvan wordt in een selectief aantal gelegenheden ten gehore gebracht. It Breahûs hoort daar al jaren bij. Het levert ons een speciaal concert op met jong talent, dat kwalitatief zeker niet onder doet voor de rest van het programma. Dit jaar ontvangen wij het Trépide String Quartet met muziek van Beethoven, Mozart en Debussy.

Dit programma zal wat langer duren dan u van ons gewend bent en zal het enige met een pauze zijn. Een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te spreken en vast plannen te maken voor onze eigen kamermuziekdag voor amateurs.

vrijdag 23 augustus  20.30 uur         Arjen Leistra              Orgel

Voor het jaarlijkse orgelconcert hebben we ook deze keer weer een organist met internationale faam en ervaring weten te strikken: Arjen Leistra, vaste organist in de Grote kerk te Schiedam. Ons Lohman-orgel is kennelijk een interessante afwisseling tussen het enorme drie-klaviersorgel aldaar en het kistorgel bij hem thuis. Zoals organisten eigen is zal hij pas in een laat stadium beslissen wat te spelen. Zijn gedachten gaan uit naar Mozart, Mendelssohn en nog een componist met een M: Matter of Manneke. Orgelmuziek uit de 18e, 19e en 20e eeuw dus.

vrijdag 13 september  20.30 uur      Colori Ensemble       Fluit, Hobo, Marimba en piano

Fluit (Rianne Jongsma), hobo (Wilma Jongsma), marimba (Arjan Jongsma) en piano (Jochem le Cointre). Ook geen alledaagse combinatie. Dat blijkt wel uit het feit dat de naam van het ensemble verwijst naar de compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg, dat het eerste werk voor deze bezetting is. Inmiddels hebben ook Peter Visser en Sipke Hoekstra werken aan het Colori Ensemble opgedragen. Naast dit hedendaagse repertoire speelt het ensemble ook arrangementen van werken van Grieg, Rachmaninov en Ravel.

vrijdag 4 oktober  20.30 uur             Ensemble Odysse     Kamermuziek

We sluiten het jaar af met een ensemble dat zichzelf als een van de jongste exponenten van de oude-muziekbeweging in Nederland ziet. Zij brengen ons “In Freundschaft” en dat betreft J.S. Bach en zijn Duitse tijdgenoten. Mooi dat onze locatie ook een tijdgenoot van Bach was, dat past goed bij hun streven naar een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk om zoveel mogelijk de originele klank terug te vinden. In het programma met feestelijke ouvertures en virtuoze concerten wisselen de leden elkaar als solisten af: Eva Saladin (viool), Georg Fritz (hobo), Andrea Friggi (klavecimbel) en Anna Stegmann (blokfluit).