Programma 2022

Voor de 24ste keer presenteert het bestuur van de Stichting Muziek aan de Luts u weer een mooie reeks concerten. De concerten duren gewoonlijk een uur (zonder pauze) en vinden plaats in It Breahûs te Balk, het culturele centrum van Gaasterland. De concerten zijn vrij toegankelijk, er is geen kaartverkoop. Na afloop is er een collecte.

Dit jaar staan nog de volgende concerten op he programma:

Zondag 14 augustus  16:00 uur: Elena Meyer (viool) en Mana Oguchi (piano)

Elena Meyer (viool) en Mana Oguchi (piano) spelen werken van o.a. Georges Enescu, Frits Kreisler en Aram Katsjatoerjan. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met International Holland Music Sessions (IHMS) en begint om 16.00 uur. Het concert duurt een uur en is vrij toegankelijk. Na afloop van het concert is er een meet & greet onder het genot van een glaasje.

Klik hier voor het programma en informatie over Elena Meyer en Mana Oguchi.

Muziek aan de Luts werkt ieder jaar samen met The International Holland Music Sessions in Bergen, Noord-Holland. Daar krijgt een keur aan internationaal talent masterclasses aangeboden en het resultaat daarvan wordt in een selectief aantal gelegenheden ten gehore gebracht. It Breahûs hoort daar al jaren bij. Het levert ons altijd een speciaal concert op met jong talent. Wie het gaan worden is nog niet bekend, behalve dan dat het om een strijkkwartet gaat. Dit programma zal wat langer duren dan u van ons gewend bent en daarom een pauze hebben waarin we u een hapje en een drankje aanbieden. Een mooie gelegenheid om elkaar als publiek en vrienden van Muziek aan de Luts weer eens te spreken.

Vrijdag 9 september 20:30 uur: Duo Silencio

Duo Silencio

“Woorden schieten tekort…….”
Hoe vaak is het u niet overkomen? Géén woorden kunnen vinden om uw gevoel uit te drukken. Felix Mendelssohn schreef aan een dierbare vriend:

“Mensen klagen vaak dat muziek zo dubbelzinnig is, maar dat woorden door iedereen begrepen worden. Bij mij is het precies omgekeerd. Woorden lijken mij zo dubbelzinnig, zo vaag, zo gemakkelijk te misvatten in vergelijking met echte muziek, die de ziel met duizend dingen beter dan woorden vult.”

Kortom, in dit programma laten pianiste Natalja Korobanjko en saxofonist Christiaan van der Weij het geschreven woord voor wat het is en spelen ze liederen voor u zoals u ze nog nooit heeft gehoord.