Programma 2023

Vrijdag 8 september,  20:00 uur 
Karin Strobos en Else Sterk

Mezzosopraan Karin Strobos en pianiste Else Sterk hebben  al een paar keer eerder met veel succes opgetreden bij Muziek aan de Luts en het blijft bijzonder dat een sterzangeres die bezig is om in de opera een wereldpositie te veroveren, de moeite neemt om bij ons een recital te geven. Dat ligt aan de sympathieke sfeer van ons podium, zo geven zij aan.


Gelukkig maken Karin en Else ook met heel veel plezier samen kamermuziek. Zij voeren u graag mee van het subtiele impressionisme van de bekende Franse aria’s van Ravel en de warmbloedige zigeuner muziek van Brahms naar de warmbloedige muziek uit Spanje van Montsalvatge en besluiten met virtuositeit uit de Italiaanse opera.

Dit concert komt mede tot stand met de steun van de Stichting Jonkvrouwe J.E.J. Bas Backer.

Zaterdag 9 september,  16:00 uur      Kamermuziekdag

De kamermuziekdag geeft amateurs de gelegenheid om zelf, samen met andere amateurs en onder begeleiding van een professioneel docent klassieke kamermuziek in te studeren. Op advies van de meewerkende docenten wordt een selectie uit de ingestudeerde stukken gemaakt voor een speciaal concert in It Breahûs.

Speciaal zijn alle amateur musici in de regio van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. Na afloop is er ruime gelegenheid om onder het genot van een door de organisatie aangeboden hapje en drankje kennis te maken met gelijkgestemden om eventueel een ensemble te vormen. Ook zullen er docenten aanwezig zijn die ervaring hebben in het begeleiden van kamermuziek ensembles.

De kamermuziekdag wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Jan Roelof Geertsmafonds en de Lammert Koopmans Stichting.

Vrijdag 29 september, 20:00 uur
Roelof van Luit en Broer de Witte

Vrienden Roelof van Luit en Broer de Witte begonnen hun muziekstudie beiden bij Jan Jongepier (orgel) en Henk Dekker (klavecimbel). Verdere ontwikkeling volgden zij bij verschillende beroemde leermeesters, maar wat opvalt is dat van Luit ook nog Leraar Duits is, terwijl de Witte het bouwen van klavecimbels en kistorgels opgepakt heeft. Zijn instrumenten worden veel gevraagd voor festivals oude muziek en ook dit concert zal gedeeltelijk plaatsvinden op het kistorgel van Roelof van Luit, gebouwd door Broer de Witte. Verder nemen zij een klavecimbel mee voor een uitvoering van het prachtige Concerto voor twee toetsinstrumenten van Johann Ludwig Krebs, een leerling van J.S. Bach, die uiteraard ook niet zal ontbreken op het programma om ons Lohman orgel tot klinken te brengen.

Broer de Witte