Programma 2024

Voor de 26ste keer presenteert het bestuur van de Stichting Muziek aan de Luts u weer een mooie reeks concerten. De concerten duren gewoonlijk een uur (zonder pauze) en vinden plaats in It Breahûs te Balk, het culturele centrum van Gaasterland. De toegang is gratis met een collecte na afloop, met een richtbedrag van € 10.

Het eerstvolgende concert is op:

Vrijdag 5 juli  20:00 uur
Vivezza trio

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen speelden al een keer eerder bij Muziek aan de Luts. Dit maal nemen ze ook violiste Inger van Vliet mee, met wie ze samen al 15 jaar het Vivezza Trio vormen.

Vivezza trio

Zij brengen ons hun programma Salut d’amour: een ode aan de liefde en het gevoel. Het trio laat haar meest gevoelige kant horen met werken van de grote romantische componisten zoals Sjostakovitsj, Brahms en Dvořák, maar ook van Edward Elgar, Michael Glinka en Max Bruch. Laat u meevoeren door sprookjes, liefdesverhalen en elegieën, gespeeld op afwisselend viool of altviool, klarinet en piano.

Zondag 18 augustus  16:00 uur 
IHMS                                      

Muziek aan de Luts werkt ieder jaar samen met de International Holland Music Sessions in Bergen, Noord-Holland. Daar krijgt een keur aan internationaal talent masterclasses aangeboden en het resultaat daarvan wordt in een selectief aantal gelegenheden ten gehore gebracht. It Breahûs hoort daar al jaren bij. Het levert ons een speciaal concert op met jong talent, dat kwalitatief zeker niet onder doet voor de rest van het programma.

Wie het gaan worden is nog niet bekend, maar ze hebben ons nooit teleurgesteld.

Na afloop van het concert bieden we u graag een hapje en een drankje aan. Een mooie gelegenheid om elkaar als publiek en vrienden van Muziek aan de Luts weer eens te spreken.

Vrijdag 6 september   20:00 uur 
Agathe Ensemble

Het Agathe Ensemble brengt ons onder de titel ‘Intimate Sketches’ intieme pianowerken van Janáček, Bartók en Sjostakovitsj, voor het eerst door strijkers gespeeld. Ruim een uur vernieuwend gearrangeerde muziek en voor wie er meer over wil weten presenteren zij na afloop van het concert een album dat bestaat uit een boek met achtergrondverhalen bij de muziek en uiteraard een CD met deze muziek.

Agathe Ensemble

Dit internationale strijkkwartet bestaat uit Aleksandra Kwiatkowska op viool, Ella van de Mespel op viool, Almudena González op altviool en Iván Nogueira op de cello.

Vrijdag 27 september  20:00 uur 
Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble komt weer in de gedaante van een barok kwartet, op instrumenten die passen bij die tijd. Met artistiek leider David Rabinovich op viool, Daphne Oltheten op viool, Thomas Oltheten op fagot en dulciaan en Marion Boshuizen aan het klavecimbel.

Apollo Ensemble

Ze brengen een Italiaans programma met muziek uit de vroegbarok (17e eeuw) en de hoogbarok (18e eeuw), de tijd dat Italië het culturele centrum van Europa was. Met dit programma  hadden ze wereldwijd al veel succes, ze hebben er vorig jaar mee in Brazilië getoerd. Naast bekenden als Vivaldi en Corelli betekent dat ook muziek van Lotti, Besozzi, Veracini en Vitali.