Programma 2024

Voor de 26ste keer heeft de Stichting Muziek aan de Luts in 2024 weer een mooie reeks concerten gepresenteerd. Wij zijn nu druk bezig met het programma voor het seizoen april – september 2025.

De concerten duren gewoonlijk een uur (zonder pauze) en vinden plaats in It Breahûs te Balk, het culturele centrum van Gaasterland. De toegang is gratis met een collecte na afloop, met een richtbedrag van € 10.

Het laatste concert was op:

Vrijdag 27 september  20:00 uur 
Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble komt weer in de gedaante van een barok kwartet, op instrumenten die passen bij die tijd. Met artistiek leider David Rabinovich op viool, Daphne Oltheten op viool, Thomas Oltheten op fagot en Marion Boshuizen aan het klavecimbel.

Apollo Ensemble

Ze brengen een Italiaans programma met muziek uit de vroegbarok (17e eeuw) en de hoogbarok (18e eeuw), de tijd dat Italië het culturele centrum van Europa was. Met dit programma  hadden ze wereldwijd al veel succes, ze hebben er vorig jaar mee in Brazilië getoerd. Naast bekenden als Vivaldi en Corelli betekent dat ook muziek van Lotti, Besozzi, Veracini en Vitali.

Dit concert komt tot stand met steun van de Stichting Jonkvrouwe J.J.J. Bas Backer.