Concert Artiom Shiskov, 14 april

Zondag 14 april geeft Artiom Shiskov weer een concert in de Sint Ludgeruskerk te Balk. Aanvang 16.00 uur. De entree is gratis. Er is een collecte na afloop.

Artiom zal de volgende werken ten gehore brengen:

  • Heinrich Ignaz Franz von Biber : Passacaglia in G mineur voor vioolsolo “The Guardian Angel” (1676)
  • Eugene Ysaye: Vioolsonate in D mineur nr. 3, ‘Ballade’ (1923)
  • Johann Sebastian Bach: Partita nr. 2 in D mineur.

Artiom Shishkov is in 1984 in Minsk geboren. Hij begon op vijfjarige leeftijd viool te studeren bij Janna Kutchinsky en debuteerde succesvol als solist met het kamerorkest van de Belarus State Philharmony toen hij acht was. Van 1994 tot 2002 studeerde hij aan de Republic Music College. Daarna aan de Belarus State Academy of Music met Eduard Kutchinsky, en in 2010-2012 als postdoctorale student aan de Universiteit van Wenen. Muziek en podiumkunsten met Dora Schwarzberg.

Sinds 1994 werd hij laureaat van 19 internationale competities. Eén daarvan is de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth in 2012.

Als toegewijd kamermuzikant vertolkt Artiom de eerste viool in het Lipkind Quartet. In 2012 nam dit kwartet het album ‘New Worlds’ op met werken van Barber, Bloch, Rachmaninov en Dvorak. In 2018 nam hij zelf een album op, uitgebracht op Backlash Music, met twee werken voor vioolsolo van J.S. Bach: Sonate nr. 2 in A mineur en Partita nr. 2 in D mineur.

Artiom Shishkov treedt op als solist en als kamermuzikant en geeft daarnaast
vioolles en masterclasses.

Klik hier voor meer informatie